1.DEFINIŢII ŞI TERMENI

 

Site – domeniul www.edituradiamant.ro si subdomeniile acestuia.

Vânzător Editura Diamant - marcă înregistrată a S.C. EDITURA DIAMANT S.R.L. proprietarul licenţei pentru Site, având sediul social in Piteşti , Str.Trivale , Bl.24B , Sc.B , Etaj 1 ,Ap.8 , Judeţul Argeş , având Nr. ORC J03/1631/01.08.2008, CUI RO24280013.

Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau orice entitate juridica care isi face un Cont în Site şi efectuează o Comanda.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vânzător si Cumpărător, fara prezenta fizica simultana a Vânzătorului si a Cumpărătorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vânzător si Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produsele de pe Site.

Produs – orice produs/produse sau serviciu/servicii mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului incheiat.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la Conţinut , prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Editura Diamant (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Editura Diamant si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumpărător si istoricul Comenzilor Cumpărătorului in Site .

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe  Site , care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Conţinut – toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;

conţinutul oricarui e-mail trimis Cumpărătorilor de catre Vânzător prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare -disponibil;orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre Vânzător , Cumpărătorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;informatii legate de Produs si/sau tarifele practicate de Vânzător intr-o anumita perioada;date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Promoţii – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vânzător.

Nume – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumpărător poate adauga Conţinut pe Site. Numele este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumpărător faţă de un Produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumpărător asupra unui Produs sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumpărători cu scopul de a obtine informatii despre Produs sau serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit Produs . Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumpărător unui alt Utilizator/Client/Cumpărător in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail) asupra Produselor si/sau a promotiilor desfasurate de Vânzător intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informatiile Conţinute de acesta.

Tranzacţie – încasarea unei sume rezultata din vanzarea unui Produs de catre Editura Diamant, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vânzător sau rambursarea, în funcție de opțiunea de plată aleasă, prin intermediul Curieratului sau Poştei Române.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

2.DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul isi deruleaza operatiunile comerciale. 

2.2. Notificarea primita de catre Cumpărător, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Contractul se considera incheiat intre Vânzător si Cumpărător in momentul primirii de catre Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul postei electronice si/sau telefonic a notificarii de expediere a Comenzii. 

2.4. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind factura emisă de catre Vânzător pentru Produsele achizitionate.

 

3.POLITICA DE VANZARE ONLINE

 

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Client/Cumpărător.Pentru motive justificate Editura Diamant isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumpărătorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumpărătorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Editura Diamant. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Editura Diamant, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.

3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta. 

3.3. Editura Diamant poate publica pe Site informatii despre Produs si/sau promotii practicate de catre acesta , intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.4. Toate tarifele aferente Produsului prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A..

3.5. In cazul platilor online Vânzătorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumpărătorul.

3.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea Produsului disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

4.CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 

 Vânzătorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligatiile contractuale.

 

5.DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

 

5.1. Conţinutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau Conţinut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Editurii Diamant, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumpărătorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Conţinut in orice alt context decat cel original intentionat de Editura Diamant, includerea oricarui Conţinut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Editurii Diamant asupra Conţinutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Conţinutului, decat cu acordul scris expres al Editurii Diamant.

5.3. Orice Conţinut la care Clientul/Cumpărătorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Conţinutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Editura Diamant si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Editurii Diamant cu referire la acel Conţinut. 

5.4. Niciun Conţinut transmis catre Client sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Editurii Diamant si/sau al angajatului/prepusului Editura Diamant care a mijlocit transferul de Conţinut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul Conţinut.

5.5. Este interzisa orice utilizare a Conţinutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

6.COMANDA

 

6.1. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Produs , in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Produselor.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumpărătorului.

6.4. Vânzătorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumpărător, in urma unei notificari prealabile adresate Cumpărătorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

-lipsa Produsului din stoc sau stoc insuficient;

-neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumpărătorului, a Tranzacţiei, in cazul platii online ;

-invalidarea Tranzacţiei de catre procesatorul de carduri agreat de Editura Diamant, in cazul platii online ;

-datele furnizate de catre Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

-istoric negativ privind plata si/sau ridicarea Comenzilor ale Clientului/Cumpărătorului;
6.5. Clientul/Cumpărătorul are dreptul sa solicite retragerea din Contract , in cadrul termenului legal de retragere din contract , anuntand Vanzatorul prin e-mail la adresa office@edituradiamant.ro . In cazul in care Produsul este in posesia Cumparatorului acesta trebuie sa returneze Produsul Vanzatorului in aceeasi stare in care l-a primit , impreuna cu documente insotitoare . Costurile generate de returul Produsului cad in sarcina Cumparatorului . In cazul in care Comanda este achitata şi Produsul nelivrat , Vânzătorul va rambursa suma in maxim 14 (patrusprezece) zile de la data informarii Vânzătorului de catre Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

-pentru Comenzile achitate cu card online prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;

-pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs / Card bancar prin virament bancar;
6.6. In cazul in care un Produs comandat şi achitat de catre Cumpărător, nu poate fi livrat de catre Vânzător, acesta din urma va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumpărătorului contravaloarea Produsului , in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

 

7.CONFIDENTIALITATE


7.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumpărător/Client Vânzătorului, vor ramane in proprietatea Vânzătorului.

7.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumpărător/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vânzătorului.

7.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vânzătorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vânzătorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.  Editura Diamant nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

7.4. Prin inscrierea in baza de date a Editurii Diamant, Clientul/Cumpărătorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Editurii Diamant: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care Editura Diamant poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Produselor si/sau a Serviciilor, etc.

 

8.PUBLICITATE

 

8.1. Newsletterele Editurii Diamant sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Editura Diamant. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

8.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea Editura Diamant in acest sens.

8.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Client sau Cumpărător se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricaror Newslettere sau apeland numarele de telefon din sectiunea de contact a Site-ului ;

8.4. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

 

9.FACTURARE – PLATA

 

9.1. Preturile Produselor afisate in cadrul site-ului www.Editura Diamant.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

9.2. Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vânzătorul va emite catre Cumpărător o factura pentru Produsele livrate, obligatia Cumpărătorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9.3. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii ce contine Produse vandute de Editura Diamant prin e-mail sau in coletul care contine Comanda.

9.4. Pentru o  comunicare corecta a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

9.5. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

9.6. Pentru plata cu cardul , Vânzătorului nu ii pot fi imputate  niciun fel de daune aparute in timpul efectuarii platii pe platforma ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti - serviciul de plati cu cardul online ING Web Pay.

 

10.LIVRAREA PRODUSELOR

 

10.1. Vânzătorul se obliga sa livreze Produsele la adresa indicată prin curierat.

10.2. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

10.3. Vânzătorul va efectua livrarea Produselor numai pe teritoriul Romaniei.

 

11.GARANTII

 

11.1. Toate Produsele comercializate de catre Editura Diamant , beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi in ambalajele originale (unde este cazul) si provin din surse autorizate de catre Editura Diamant.

11.2. In cazul in care Cumparatorul depisteaza la un Produs vicii ascunse , acesta va anunta Vanzatorul prin e-mail sau telefonic .Vanzatorul se obliga sa schimbe produsul pe cheltuiala lui in maxim 3 de zile de la returul Produsului si constatarea viciului ascuns de catre o comisie a Vanzatorului .In cazul in care acel produs nu poate fi inlocuit din motive justificate cum ar fi lipsa lui din stoc , atunci Vanzatorul va returna contravaloarea acelui produs in termen de maxim 14 zile de la returul Produsului si constatarea viciului ascuns de catre o comisie a Vanzatorului. Pentru sesizari sau reclamatii legate de Produsul  achiziţionat, Cumpărătorii au la dispozitie datele de contact din Site. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

12.TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

 

 Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumpărătorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vânzătorului).

 

13.RASPUNDERE

 

 Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vânzător a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.

 

14.INSCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

 

 Inscrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumpărători, in sectiunile “Blog” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui Produs sau serviciu.

In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumpărătorii acorda Vânzătorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest Conţinut.

 Fiecare Utilizator/Client/Cumpărător, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

- sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit Produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
- sa foloseasca doar limba romana.
- sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător;
- sa se asigure de incadrarea corecta a Conţinutului introdus pe Site
- sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
- sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit  Produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de Produse sau servicii similare;

- sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact,informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
- sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vânzătorul;
- sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre  Vânzător sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
-  sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului inscrise pe Site.

 Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review,  Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul va adauga si un Rating relevant pentru Produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al Produsul sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a  Rating-ului general.

 Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumpărător ca avand un Conţinut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest Conţinut este examinat cu atentie de catre Vânzător pentru a determina daca incalca prezentele Termeni si Conditii . Textele  sunt introduse in Site numai dupa examinarea si aprobarea acestora de catre Vânzător.

 In cazul in care  Vânzătorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari .

 

15.PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

 15.1.Drepturile persoanelor vizate

Puteți face uz de următoarele drepturi cu privire la procesarea datelor cu caracter personal:

Dreptul la informații Puteți solicita o confirmare a procesării datelor dumneavoastră personale și a modului în care acestea sunt utilizate.

Dreptul la corectare În cazul în care procesăm date cu caracter personal incomplete sau incorecte, puteți solicita oricând corectarea sau completarea acestora.

În cazul în care ați creat un cont de utilizator, puteți avea acces oricând la datele dumneavoastră cu caracter personal și le puteți completa sau corecta. În plus, puteți închide în orice moment contul de utilizator printr-o notificare la adresa de e-mail office@edituradiamant.ro .

Dreptul la ștergere Puteți solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal dacă scopul pentru care acestea au fost colectate nu mai există, dacă procesarea acestora contravine prevederilor legale, dacă procesarea acestora afectează în exces interesele dumneavoastră sau dacă procesarea se bazează pe acordul dumneavoastră, acord pe care l-ați revocat. Trebuie să rețineți că pot exista și alte motive care să împiedice ștergerea imediată a datelor dumneavoastră, de exemplu, perioade obligatorii de arhivare, acțiuni pendinte, pretenții, exercitarea sau apărarea unor drepturi legale etc.

Dreptul la limitarea procesării

Aveți dreptul să solicitați o limitare a procesării datelor dumneavoastră cu caracter personal în următoarele cazuri:

- contestați corectitudinea datelor dumneavoastră, acest lucru survenind pentru un termen, care ne permite să verificăm corectitudinea datelor dumneavoastră,

- procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal contravine prevederilor legale, dumneavoastră vă opuneți însă ștergerii acestora si solicitați o limitare a utilizării acestor date,

- nouă nu ne mai sunt necesare datele dumneavoastră cu caracter personal în scopul prevăzut, dumneavoastră însă mai aveți nevoie de aceste date în scopul executării, exercitării sau apărării unor pretenții legale sau

-ați contestat procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Dreptul la transmiterea datelor Ne puteți solicita să vă punem la dispoziție datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, uzual și lizibil prin mijloace tehnice, în măsura în care procesăm aceste date în baza acordului dumneavoastră sau pentru executarea unui contract între noi, prelucrarea făcându-se prin procese automatizate.

Dreptul la contestare În cazul în care procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal pentru îndeplinirea unor sarcini de interes public, pentru exercitarea unei autorități publice sau în cazul în care facem referire la necesitatea de apărare a unui interes legitim, puteți contesta procesarea acestor date, în măsura în care există un interes legitim prevalent în ceea ce privește datele dumneavoastră cu caracter personal. Puteți oricând să revocați acordul pentru transmiterea de mesaje publicitare(Newslettere) fără indicarea unui motiv.

Dreptul la reclamație Dacă sunteți de părere că am încălcat prevederile legale în procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, lezând astfel drepturile dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați pentru a putea clarifica întrebările dumneavoastră. Bineînțeles că aveți dreptul să vă adresați Autorității Romane pentru Protecția Datelor.

Aceste drepturi pot fi exercitate direct fata de Editura Diamant SRL printr-o notificare la adresa de e-mail office@edituradiamant.ro.

Date de contact
Editura Diamant SRL

Str.Trivale ,Nr.6,Bl.24B,Sc.B,Ap.8

110158 Pitesti Arges

office@edituradiamant.ro

 15.2. Editura Diamant este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 0008872.Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Editura Diamant are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

 15.3. Scopul colectarii datelor este: informarea Clientilor/Cumpărătorilor privind situatia Contului lor, informarea  Cumpărătorilor privind evolutia si starea Comenzilor, evaluarea  Produselor oferite, activitatii comerciale, de promovare a  Produselor , de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul  Clientului/Cumpărătorului.

 15.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda Cumpărătorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Editura Diamant, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul 0008872 , si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Editura Diamant, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre Editura Diamant si colaboratorii acestuia de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a Produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. De asemenea, Cumpărătorul isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa poate fi transferate (cedate) de catre Editura Diamant atat afiliatilor sai precum si altei/altor entitati din tara sau strainatate.

 15.5. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

 15.6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str.Trivale , Bl.24B, Sc.B , etaj 1, Ap.8 , Pitesti , Arges, in atentia S.C. EDITURA DIAMANT S.R.L., va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate.

 15.7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str.Trivale , Bl.24B, Sc.B , etaj 1, Ap.8 , Pitesti , Arges , in atentia S.C. EDITURA DIAMANT S.R.L., va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:
-rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
-transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
-notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

 15.8. De asemenea, Editura Diamant poate furniza datele Cumpărătorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Produselor noastre.

 15.9. Informatiile Cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

 

16.FORTA MAJORA

 

 16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 16.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza , fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti , incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte  , alte daune-interese.

 

17.LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 

 Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Editura Diamant si Clienti / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Pitesti.

 

18.DISPOZITII FINALE

 

 Editura Diamant şi colaboratorii săi nu pot fi traşi la răspundere pentru nici un fel de daune, indiferent de natura acestora, ca rezultat al utilizării site-ului şi a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, sau ca urmare a imposibilităţii utilizării acestora. Deşi fac toate eforturile în acest sens , colaboratorii noştri privind licenţa  şi găzduirea lui nu garantează că funcţionarea site-ului şi a serverelor va fi neîntreruptă şi lipsită de erori, că utilizarea site-lui este lipsita de riscuri ( viruşi, alte elemente sau acţiuni care pot provoca daune, specifice Internetului şi tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securităţii informaţiilor ), că informaţiile furnizate prin intermediul site-ului sunt corecte şi la zi (inclusiv disponibilitatea cărţilor şi altor produse prezentate în site) . Pentru protectia datelor dumneavoastra este bine sa verificati ca in bara browser-ului de navigare pe internet  sa apara o adresa de tipul https://www.edituradiamant.ro/ . Pentru plata cu card bancar online ,  operatiunea de plata se desfasoara in mediu securizat prin intermediul ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti - serviciul de plati cu cardul online ING Web Pay. In momentul in care ati confirmat o comanda a carei modalitate de plata este “Plata online cu card bancar (ING Web Pay)” , veti fi directionati intr-o noua pagina de tipul https://securepay.ing.ro/ unde aveti instructiunile necesare efectuarii platii . Daca aveti cardul inscris intr-unul din serviciile Verified by Visa sau MasterCard SecureCode atunci din aceasta pagina veti fi redirectionati in urmatoarea pagina unde incheiati procedura de plata prin introducerea parolei solicitate . Dupa finalizarea platii veti fi redirectionat in pagina Editurii Diamant .